Podcasttip

Ontdek de wereld van champagne

Ben jij een echte champagneliefhebber en geniet jij vaak van zo’n heerlijk glaasje bubbels, maar weet je er eigenlijk niet heel veel vanaf? Dan is de podcast ‘Waar komen bubbels vandaan?’ écht iets voor jou. Liefhebber en journalist Liesbeth Rasker en Bob Bron, ook wel dé champagne-connaisseur van Nederland, duiken tijdens een vijfdelige serie in de wereld van deze prestigedrank.

Wie ontdekte champagne, waarom werd deze wijn een luxeproduct, waarom wordt in Hollywoodfilms altijd gezegd: ‘I’m tasting the stars’, werkt zo’n zilveren lepeltje nou echt om de bubbels in de fles te houden en wie was Madame Clicquot? Op dit soort vragen krijg je antwoord, tijdens de leerzame gesprekken tussen een kenner en een ervaringsdeskundige. Podcastmaakster Liesbeth Rasker praat met Bob Bron, directeur van Moët Hennessy Nederland. Monsieur Champagne – zoals hij vaak wordt genoemd – is dé champagnekenner van Nederland, met meer dan dertig jaar kennis en ervaring op zak. Samen trekken zij door de rijke geschiedenis van champagne, de kilometerslange champagnekelders en bespreken de belangrijkste rituelen van deze bubbelwijn.

Liesbeth Rasker en Bob Bron

Na vijf afleveringen weet je precies hoe champagne wordt gemaakt, wanneer je deze bijzondere wijn drinkt, hoe het komt dat champagnemerken jaar in jaar uit hetzelfde smaken, waarom op de meeste flessen geen jaartal staat en waar je precies op moet letten als je champagne drinkt. Je krijgt niet alleen een goed fundament om fijnproever te worden, ook leer je voldoende weetjes en anekdotes om uit je mouw te schudden tijdens een feestelijke borrel.

De podcast voor beginnende én gevorderde champagnedrinkers is een initiatief van het nieuwe platform Press for Champagne. De podcast is te beluisteren via Spotify.