Pasen staat alweer voor de deur; de zoetste lentetijd van het jaar! Wil jij dit jaar extra uitpakken met een stijlvolle tafelstyling? Bereid je alvast voor en ontdek deze selectie tafeldecoraties, serviezen en recepten om een sfeervolle paastafel te dekken.
Het afgelopen jaar hebben we meer dan ooit beseft hoe waardevol die mooie momenten samen zijn. En of je nu al met een hele bende Pasen mag vieren of toch nog in beperkte kring aan tafel schuift, het mag allemaal een pak feestelijker zijn dan een gemiddelde zondag.
Het (aller)lekkerste bananenbroodrecept
Geen paasontbijt is compleet zonder de geur van versgebakken brood. En dit bananenbrood van Celia Amsterdam ruikt niet alleen verrukkelijk, het is ook nog eens een lust voor het oog. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en de kans is groot dat dit elk weekend vaste prik wordt.
Ingrediënten
3 medium rijpe bananen*, geplet met een vork
½ glas (100g) suiker
¼ glas (60ml) plantaardige olie, neutraal van smaak**
¼ glas (60ml) amandelmelk
½ glas (50g) amandelmeel
1 ¼ glas (150g) Patentbloem
¾ theelepel bakpoeder
¾ theelepel baking soda
1 snufje zout
½ theelepel kaneel (optioneel)
1/3 glas (40g) gesneden walnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de bodem en zijkanten in van de broodvorm met de olie. Zet deze aan de kant
In een grote kom, mix de geplette bananen met suiker, plantaardige olie, amandelmelk en amandelmeel. Zet de kom aan de kant
In een kleinere kom, voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel samen.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de waterige ingrediënten, mix het samen (niet te veel gemixt) en voeg de walnoten eraan toe.
Giet het beslag in de broodvorm en bak 50 minuten – 1 uur. Je kunt testen of het beslag goed is door met een tandenstoker in het midden te prikken, als deze er schoon uitkomt dan is het bananenbrood klaar met bakken.
Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen. Haal daarna het banenbrood uit de vorm om vervolgens volledig te laten afkoelen.
En klaar!
Wil je er in het paasweekend nog even uit in Amsterdam? Bestel dan een kaartje voor de Stadswandeling. Tijdens deze culinaire wandeling is Celia één van de stops op de route. Proef daar bijvoorbeeld een van hun populairste taco’s: de mushroom taco. En dat onder het genot van een goede cocktail. Dit kan op 3, 4 en 5 april van 13:00 tot 18:00 uur.