Pasen staat alweer voor de deur; de zoetste lentetijd van het jaar! Wil jij dit jaar extra uitpakken met een stijlvolle tafelstyling? Bereid je alvast voor en ontdek deze selectie tafeldecoraties, serviezen en recepten om een sfeervolle paastafel te dekken.
Het afgelopen jaar hebben we meer dan ooit beseft hoe waardevol die mooie momenten samen zijn. En of je nu al met een hele bende Pasen mag vieren of toch nog in beperkte kring aan tafel schuift, het mag allemaal een pak feestelijker zijn dan een gemiddelde zondag.
Het (aller)lekkerste bananenbroodrecept
Geen paasontbijt is compleet zonder de geur van versgebakken brood. En dit bananenbrood van Celia Amsterdam ruikt niet alleen verrukkelijk, het is ook nog eens een lust voor het oog. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en de kans is groot dat dit elk weekend vaste prik wordt.
Ingrediënten
3 medium rijpe bananen*, geplet met een vork
½ glas (100g) suiker
¼ glas (60ml) plantaardige olie, neutraal van smaak**
¼ glas (60ml) amandelmelk
½ glas (50g) amandelmeel
1 ¼ glas (150g) Patentbloem
¾ theelepel bakpoeder
¾ theelepel baking soda
1 snufje zout
½ theelepel kaneel (optioneel)
1/3 glas (40g) gesneden walnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de bodem en zijkanten in van de broodvorm met de olie. Zet deze aan de kant
In een grote kom, mix de geplette bananen met suiker, plantaardige olie, amandelmelk en amandelmeel. Zet de kom aan de kant
In een kleinere kom, voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel samen.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de waterige ingrediënten, mix het samen (niet te veel gemixt) en voeg de walnoten eraan toe.
Giet het beslag in de broodvorm en bak 50 minuten – 1 uur. Je kunt testen of het beslag goed is door met een tandenstoker in het midden te prikken, als deze er schoon uitkomt dan is het bananenbrood klaar met bakken.
Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen. Haal daarna het banenbrood uit de vorm om vervolgens volledig te laten afkoelen.
En klaar!
Wil je er in het paasweekend nog even uit in Amsterdam? Bestel dan een kaartje voor de Stadswandeling. Tijdens deze culinaire wandeling is Celia één van de stops op de route. Proef daar bijvoorbeeld een van hun populairste taco’s: de mushroom taco. En dat onder het genot van een goede cocktail. Dit kan op 3, 4 en 5 april van 13:00 tot 18:00 uur.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.