Have a fantast-egg day

Paasbrunchtips voor thuis

Pasen staat alweer voor de deur; de zoetste lentetijd van het jaar! Wil jij dit jaar extra uitpakken met een stijlvolle tafelstyling? Bereid je alvast voor en ontdek deze selectie tafeldecoraties, serviezen en recepten om een sfeervolle paastafel te dekken.

Het afgelopen jaar hebben we meer dan ooit beseft hoe waardevol die mooie momenten samen zijn. En of je nu al met een hele bende Pasen mag vieren of toch nog in beperkte kring aan tafel schuift, het mag allemaal een pak feestelijker zijn dan een gemiddelde zondag.

Wil je de paastafel wat opfleuren met rattan items? Dit paasei van rustic rattan doet het zeker goed als decoratie. Het ei is met de hand gevlochten en is zo’n 15 centimeter groot. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. 
Ook Søstrene Grene lanceert haar paascollectie van dit jaar. Ontdek de nieuwe paasdecoraties met onder andere kleurrijke eieren, mooie ornamenten, fijne linnen servetten en creatieve DIY-projecten.
Dit gezellige Good Morning-servies is een kleurrijke aanvulling voor het paasontbijt of high tea! 
In het weekend wordt het echt gezellig! We beginnen met een ontspannen familiebrunch. Wat je daarvoor nodig hebt (behalve wat lekkers)? Een tafel waar alle gezinsleden ruim aan kunnen zitten, een wit tafelkleed voor een chic accent, een leuke mix van servies in de trendy Wabi-Sabi-stijl, willekeurig geknoopte servetten en – natuurlijk – een boeket droogbloemen dat perfect is voor de landelijke sfeer. Eet smakelijk en let’s get cozy!
Het BABOR-ampullen-paasei is er weer! Het paasei bevat 14 doeltreffende, perfect op elkaar afgestemde, BABOR Beauty-ampullen die zorgen voor de ultieme lentegloed. Bereid de huid voor op het nieuwe seizoen met deze krachtige tweeweekse kuur. De speciale verassing in dit beauty-ei? De ampullen van de nieuwe en luxueuze Precious Collection! Ze verwennen de huid met Rosé Gold Energy, Gold Volume en Platinum Lift. De ampullen werken doeltreffend en snel dankzij de perfect gedoseerde, krachtige werkende stoffen. Om het nog specialer te maken, is het mogelijk het paasei te personaliseren via de configurator op babor.nl. Zo kunnen moeders, zussen of vriendinnen verblijd worden met een persoonlijk cadeautje aankomende Pasen. En als extra pluspunt: de binnenkant van het BABOR-ampullen-paasei is volledig plasticvrij. Dit bespaart 3000 kg CO2  en 3000 kg plastic.
Patisserie de Rouw in Vught heeft het paasassortiment uitgebreid met bijzondere chocoladefiguren, waaronder de COKIP-19 met een mondmasker, die met een knipoog verwijst naar de huidige situatie. De grappige gele kip is voorzien van een mondmasker en is letterlijk en figuurlijk goed gevuld. Haar bolle buikje is gevuld met heerlijke luchtige rijst-crispy.
Het Italiaanse Paderno heeft niet alleen de meest leuke bakvormen, maar ook alle hulpmiddelen die je maar kunt bedenken om heel bijzondere en smakelijke lekkernijen te maken. Van taarten en koekjes tot macarons en bonbons.
Siliconen bakvormen, uitsteekvormpjes, springvormen in alle vormen en maten, spatels, en ga zo maar door. Voor ieder thema zijn passende artikelen beschikbaar. En nu de Pasen eraan komt kun je vast wel weer wat nieuwe vormpjes gebruiken. Diverse siliconen bakvormen en uitsteekvormpjes zijn o.a. verkrijgbaar in de winkel van de meesterbakker Robèrt himself, www.bijrobert.nl, vanaf €1,95.
Speciaal voor de paasdagen heeft bloomon haar online floral shop gevuld met vrolijke, feestelijke designs. De collectie bestaat uit verse bossen gevuld met populaire paasklassiekers en ontluikende voorjaarsbloemen, en luxe droogbloemen op een voetstuk in zachte voorjaarstinten. Van een weelderig tulpenfeest tot een exclusieve co-creatie met mode- en lifestylemerk Sissy-Boy.
Minder dierlijke producten eten. Het is goed voor de planeet en voor je gezondheid. Een makkelijke keuze zou je denken. Toch lijkt het schrappen van kaas of een romig chocolade paaseitje een te hoge drempel voor velen. Het goede nieuws? Met een paar simpele aanpassingen kun je al forse water- en CO2-reducties bereiken. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor een gezondere toekomst van de planeet. Your Super schiet te hulp en delen supersimpele tips voor een meer plantaardig voedingspatroon. Wist je bijvoorbeeld dat je eieren in je taart kunt vervangen door appelmoes of geprakte banaan? Ja, je hoort het goed, plantaardig eten is een eitje! Dus bind je schort voor en let’s get cooking. En goed nieuws voor alle paaseitjesfans: bijna alle pure varianten zijn vegan. 
Is Pasen voor jou pas echt compleet met een uitgebreid diner op tafel? Dan heeft MOMO, dit keer voor Pasen, de ultieme box voor je samengesteld. Binnen no-time serveer je een compleet menu op tafel met ingrediënten van Aziatische bodem. Deze luxueuze box bevat verschillende klassiekers zoals de Tuna & Salmon tacos, MOMO Roll, King Crab & truffle bermuda en chilean seabass. Als kers op de taart maakt het populaire dessert The Flower Pot zijn return en vind je dit signature dessert Easter Flower Pot in de box. In een van de desserts zit een gouden chocolade ei verstopt die de gelukkige winnaar in kan ruilen voor een fles champagne, dus wie weet ben jij de grote winnaar!
Verschijn aan de paastafel in deze kittige, kleurrijke lentesieraden, en shine!

Het (aller)lekkerste bananenbroodrecept

Geen paasontbijt is compleet zonder de geur van versgebakken brood. En dit bananenbrood van Celia Amsterdam ruikt niet alleen verrukkelijk, het is ook nog eens een lust voor het oog. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en de kans is groot dat dit elk weekend vaste prik wordt. 

Ingrediënten

  • 3 medium rijpe bananen*, geplet met een vork
  • ½ glas (100g) suiker
  • ¼ glas (60ml) plantaardige olie, neutraal van smaak**
  • ¼ glas (60ml) amandelmelk
  • ½ glas (50g) amandelmeel
  • 1 ¼ glas (150g) Patentbloem
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • ¾ theelepel baking soda
  • 1 snufje zout
  • ½ theelepel kaneel (optioneel)
  • 1/3 glas (40g) gesneden walnoten 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de bodem en zijkanten in van de broodvorm met de olie. Zet deze aan de kant
  • In een grote kom, mix de geplette bananen met suiker, plantaardige olie, amandelmelk en amandelmeel. Zet de kom aan de kant
  • In een kleinere kom, voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel samen. 
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de waterige ingrediënten, mix het samen (niet te veel gemixt) en voeg de walnoten eraan toe.
  • Giet het beslag in de broodvorm en bak 50 minuten – 1 uur. Je kunt testen of het beslag goed is door met een tandenstoker in het midden te prikken, als deze er schoon uitkomt dan is het bananenbrood klaar met bakken. 
  • Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen. Haal daarna het banenbrood uit de vorm om vervolgens volledig te laten afkoelen. 
  • En klaar!

Wil je er in het paasweekend nog even uit in Amsterdam? Bestel dan een kaartje voor de Stadswandeling. Tijdens deze culinaire wandeling is Celia één van de stops op de route. Proef daar bijvoorbeeld een van hun populairste taco’s: de mushroom taco. En dat onder het genot van een goede cocktail. Dit kan op 3, 4 en 5 april van 13:00 tot 18:00 uur.

Hoofdfoto: Søstrene Grene