SMAKELIJKE ZOMER

Restaurant Bord’Eau

Op chic dineren kun je absoluut bij Bord’Eau, het restaurant in Hotel de l’Europe in Amsterdam. Bas van Kranen, de met een Michelinster bekroonde Executive Chef van Restaurant Bord’Eau, heeft het nieuwe seizoen dan ook met veel smaak ingeluid! De officiële start van de zomer luidde voor de keuken van het restaurant ook de overstap van vier naar drie seizoenen in én in het restaurant aan de Amstel zal niet langer in gangen, maar in smaakprofielen gekookt worden.

Bas van Kranen heeft een voorliefde voor een zo puur mogelijke, lichte keuken en herkenbare producten. Dit combineert hij met zijn sterke affiniteit met groente en vis en zijn behoefte aan meer duurzame alternatieven, wat hem er uiteindelijk toe bracht zijn keuken in drie seizoenen op te delen: Eau (vis, schaal- en schelpdieren), Flore (plantaardige herkomst) en Faune (wild en biologisch vlees).

Huidig seizoen: Flore

Deze periode is geïnspireerd op groente, planten en fruit. Ideaal voor de vegetarische fijnproevers, maar het zal zeker niet alleen hen bekoren. De afgelopen twee jaar heeft Van Kranen een ontwikkeling doorgemaakt die ook in zijn gerechten te proeven is. Tijd voor een frisse blik op de toekomst, zuidelijke gastvrijheid gecombineerd met keuzemogelijkheden voor de gast. Iets wat Van Kranen zelf ook waardeert wanneer hij uit eten gaat. Voor hem leidde dit gegeven tot een intensieve zoektocht naar manieren waarop hij iedereen aan tafel – ongeacht of er nu vis, vlees of groente op het bord ligt – een volledig identieke smaakbeleving kan bieden.

Een intens proef- en ontwerpproces volgde, waarbij geen gangen, maar smaakprofielen werden gecreëerd. Een honderdtal gerechten later, was Van Kranen er in Bord’Eau’s testkeuken in geslaagd zeven smaakprofielen te abstraheren: Prikkelend, Elegant, Floraal, Aromatisch, Intens, Rijp en Fruit. Binnen deze profielen heeft hij verfijnde, evenwichtige gerechten gecreëerd die, ook al zijn er andere producten gebruikt, qua smaakbeleving altijd op exact dezelfde lijn zitten.

Vijf of zeven smaakprofielen

Je kunt kiezen uit vijf of zeven smaakprofielen. Dankzij de ingenieuze opbouw van het menu, zal elk gerecht net zo voortreffelijk smaken. Zelfs als er drie compleet verschillende gerechten geserveerd worden! Gegarandeerd een kunstwerk op je bord!

Reserveer jouw tafel bij bordeau.nl en geniet!