tips & tricks

Zo kijk je de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland

Ben je na al die maanden in lockdown inmiddels ook door het aanbod op Netflix heen? Als je bent uitgekeken op de Nederlandse Netflix, betekent het niet dat je daadwerkelijk alles gezien hebt dat de streamingdienst te bieden heeft. Op de Amerikaanse versie van Netflix staan namelijk veel meer en andere films en series dan in Nederland. Maar hoe kan je de Amerikaanse Netflix kijken vanuit Nederland? 

Het Amerikaanse aanbod van Netflix kan je niet zomaar bekijken. Je moet er een handig trucje voor kennen. Het is geen kwestie van je taalinstellingen of locatie aanpassen in de Netflix-app. Jammer, maar niet getreurd: de oplossing is nabij.

Netflixen met een VPN

Wil je alle films en series kijken alsof je een Amerikaanse bent, dan heb je een VPN nodig. Een zogeheten Virtual Private Network zorgt er namelijk voor dat jouw virtuele locatie wordt aangepast. 

Op basis van die virtuele locatie bepalen streamingdiensten zoals Netflix namelijk welke films en series je te zien krijgt. Jouw thuisnetwerk heeft bijvoorbeeld een IP-adres op basis waarvan andere internetgebruikers, websites en apps jouw locatie bij benadering bepalen. 

Als je een VPN inschakelt, wordt dat IP-adres anders. Daardoor verandert ook jouw virtuele locatie mee. Verbind je jouw VPN met een server in New York, dan denken streamingdiensten zoals Netflix dat je je in de Verenigde Staten bevindt. En dat is precies wat je wil, want nu krijg je Netflix te zien zoals ze dat in New York gewend zijn.

Een VPN inschakelen

Een VPN, dat klinkt erg technisch, maar het is gelukkig makkelijk met gebruik van een programmaatje of app op je apparaten. Doorloop je dit stappenplan, dan heb je binnen no time toegang tot alles wat de Amerikaanse Netflix te bieden heeft: 

1) Kies een VPN-aanbieder uit

Er zijn veel verschillende VPN-abonnementen op de markt. Ze zijn er zowel gratis als betaald, dus je hoeft er geen extra geld aan kwijt te zijn. Wil je gaan voor een gratis VPN? Let er dan wel op dat hij te gebruiken is om te streamen. Dit behoort namelijk niet bij alle VPN-aanbieders tot de mogelijkheden.

2 ) Installeer bijbehorend programma

Als je een VPN-abonnement hebt afgesloten, kun je bijbehorend programma of de app installeren op je apparaat. Bij de meeste VPN’s kun je een programma installeren op je computer en een app op je smartphone. Bezoek de site van jouw VPN-aanbieder om het te installeren.

3) Schakel een VPN in

Om een VPN te gebruiken, heb je allereerst een internetverbinding nodig. Daarna leg je een VPN-verbinding aan. Dat doe je door in de app te klikken op een bepaalde server. Om de Amerikaanse Netflix te kijken, kies je voor een server die ergens in de VS staat. 

4) Binge erop los!

Nu je VPN-verbinding is ingeschakeld en verbonden met een Amerikaanse server, kan je de Amerikaanse Netflix in. Open de Netflix app en kijk wat er allemaal tussen het aanbod zit. Tijd om er weer op los te bingen!