Simpele trucs

Coupe winter?

Sta je op het punt de kapper te bellen met een ‘schaar erin’-verzoek? Ho, stop, wacht: er zijn ook nog andere manieren om een vale wintercoupe weer showable te maken. Een paar aanpassingen in je dagelijkse routine kan al verschil maken.

Hollandse winters betekenen: buiten een hoge luchtvochtigheid, binnen een extreem droge lucht door de centrale verwarming wat je haar al droger kan maken. Tel daar onvoorspelbaar weer bij op, van spontane hagelbuien tot ‘Storm Henk’ en het is haast knap om níet met pluizend, warrig haar ergens aan te komen. Een paar simpele trucs, kan al verschil maken.

LEES OOK: Zo maak je jouw huid pisteproof!

Alles wat je met je haar doet, van wassen tot opsteken of borstelen, is eigenlijk al een vorm van schade aan je haar. Ook wassen. Eén tot twee keer per weeks is doorgaans voldoende. Als je intensief gesport hebt, kun je het best om de dag uitspoelen met lauwwarm water in plaats van telkens weer shampoo te gebruiken.

DO THE HAIRWRAP

Slaap je vaak met nat haar? Foei. Nat haar zwelt op en is kwetsbaarder; door gewoel op je kussen kan het dan makkelijker afbreken en gaan pluizen. Alternatief als je ’s avonds liever niet wilt föhnen: hair plopping. Breng in vochtig haar eerst een paar druppels herstellend (olie)serum. Wikkel de lokken dan in speciale tulband (hairwrap of turban, verkrijgbaar van GLOV) van bamboe,- of microvezelkatoen: dat neemt het vocht beter op. Niet de meest charmante look, maar als je ’s ochtends wakker wordt is het droog, zacht én pluisvrij. Wolk fixerende haarspray erover en het blijft die dag, ook na een miezerbuitje, beter zitten.

SCHONE (HOOFD)HUID

Grootverbruiker van stylingproducten? Met name volumegevers zoals droogshampoo kunnen op den duur de hoofdhuid belasten. Poederdeeltjes hechten aan het talgvet, en stapelen op. Een ‘reguliere’ verzorgende shampoo neemt dat niet weg. Zo kan het gebeuren dat je haar telkens niet wil zitten, hoe vaak je het ook wast. Probeer dan eens een haarscrub of scalpscrub. Deze hebben een korreltje van zout of suiker, net als een bodyscrub, om elk spoortje stof, vuil en poeder weg te nemen. Als je vaak stylingproducten gebruikt doe dan eens in de twee weken zo’n scrub en je merkt al snel… het valt weer lekker in model.

Tekst Anneloes Tas
Visual Sisley Paris, Hair Ritual by Sisley