Februari – zelfliefde

DE TALKIESHOROSCOOP IS LEKKER VERNIEUWEND, GEEN HOROSCOOP DIE JOU GAAT ZEGGEN DAT JE DE LIEFDE VAN JE LEVEN GAAT ONTMOETEN, MAAR WEL EEN HOROSCOOP DIE JOU AAN HET DENKEN ZAL GAAN ZETTEN MET ELKE MAAND EEN ANDERE INVALSHOEK OP BASIS VAN JOUW STERRENBEELD. DEZE MAAND EEN EXTRA VERDIEPING RONDOM DE PLANEET CERES. EEN PLANEET DIE DRAAIT OM SELFCARE.

Een keer een andere planeet die we deze maand in het zonnetje zetten. Ceres is net als Pluto een dwergplaneet binnen ons sterrenstelsel, maar zeker niet een om te onderschatten. Een planeet die draait om selfcare, want het is deze kleine maar machtige planeet die ons laat inzien waar we beter voor onszelf zouden moeten gaan zorgen. Een echte warme deken die ons laat inzien dat we niet alleen goed voor anderen moeten zorgen, maar juist voor onszelf. Want hoe willen we voor anderen klaar staan, als onze eigen fundatie wankel is?  Een echte vrouwelijke planeet die tijdens de maand van de liefde extra aandacht van ons zal krijgen. 

Vanaf 3 februari tot 22 maart staat deze vrouwelijke planeet in retrograde in Weegschaal. Een aantal planeten gaan regelmatig in retrograde, waarbij ze ten opzichte van de aarde een terugwaartse beweging lijken te maken. Niet alleen is dit een bijzonder gezicht om te zien omdat ze op het oog de verkeerde kant op reizen, ook zorgt dit ervoor dat de astrologische uitwerking van de planeet niet geheel soepel verloopt. Nu Ceres een tijdje in retrograde zal staan zal ook de manier waarop we voor onszelf zorgen extra onder de aandacht gebracht worden. We worden tijdens deze fase extra geconfronteerd met de zaken waar we extra zorg aan moeten besteden om meer stabiliteit in ons leven te creëren. Naast dat we over het algemeen geconfronteerd worden met hoe slecht we voor onszelf zorgen en dat het belangrijker is om ons meer prioriteit te gaan geven, heeft de retrograde fase van deze vrouwelijke planeet ook nog een specifieke uitwerking voor elk sterrenbeeld. Op welke manier jij beter voor jezelf kan zorgen, lees je in de Talkies horoscoop van februari. 

Ram
20 maart t/m 19 april

Wil je beter voor jezelf gaan zorgen, dan is het tijd om te beseffen dat je het niet alleen aan kan. Van nature dop jij graag je eigen boontjes, maar de komende weken wordt je geconfronteerd met dat de wereld toch te zwaar is voor jouw schouders om alleen te dragen. Een uitdaging waarbij de kansen liggen bij het leren vragen of aannemen van hulp, zeker vanuit onverwachte hoek…

Stier
20 april t/m 20 mei

Als echte levensgenieter leer jij de komende weken dat je gezondheid niet eindig is. Zowel lichamelijk is het tijd om beter voor jezelf te zorgen, als mentaal kan je best een wake-up call verwachten. Zeker als je doorgaat met het weg eten van emoties en vast blijft houden aan je koppigheid… Praten met iemand die je nieuwe inzichten kan geven, zal je zeker een duwtje in de goede richting gaan geven. 

Tweelingen
21 mei t/m 20 juni

De onrust zal meer de overhand nemen nu je merkt dat je leven eigenlijk minder stabiel is, dan je hoopte. Waar je normaal altijd kan vertrouwen op jouw creativiteit en talent om gemakkelijk gesprekken aan te knopen, zal het komende tijd een stuk minder soepel verlopen waardoor je het gevoel krijgt dat jij je mojo kwijt bent. Tijd dus om ook andere talenten van jezelf te ontdekken, want je kan niet blijven hangen in de eeuwige, niet serieuze flirt. Time to grow up. 

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

De komende tijd wordt bij jou de vinger op de zere plek gelegd. Ceres, planeet die ons beter voor onszelf laat zorgen, laat je inzien dat er meer problemen schuil gaan binnen je familie, thuis en relaties als dat je eigenlijk voor ogen hield. Een lastig inzicht waarbij je uitgedaagd wordt om niet de kop in het stand te steken, maar juist actief actie te ondernemen voordat de plek gaat zweren. Een confronterende tijd die je hoofd best bezig zal houden. 

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Als echte flapuit en haantje de voorste merk jij de komende tijd dat jouw communicatie niet zo soepel loopt als dat je zou willen en dat dit voor meer problemen zorgt als dat je dacht. Een periode waarin je leert dat het belangrijker gaat zijn om te leren luisteren voordat jij vertelt wat er achter op je tong ligt. Niet alleen brengt dit meer balans in je gesprekken, ook zal je merken dat er veel meer speelt dan je wist. 

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Komende weken kunnen voor jou best zwaar zijn als de retrograde fase van warme planeet Ceres ervoor zorgt dat je niet goed weet wie jij nou bent. Je zelfvertrouwen krijgt een dip waardoor je minder lekker uit de verf komt en het voelt alsof je extra hard moet werken om iets te bereiken. Lastig, want normaal gesproken lukt het wel om even door te zetten. Daarom is dit een periode om niet door het plafond te knallen, maar om juist een stap terug te gaan zetten zodat je een beter overzicht blijft houden. 

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Als Ceres in jouw sterrenbeeld in retrograde staat, zal je merken dat je het lastiger vindt om in contact met jezelf te blijven. Waar je normaal meer een initiatiefnemer bent, zal je de komende tijd moeite ervaren rondom het nemen van actie omdat je merkt dat jij jezelf geen prioriteit maakt. Door bezig te blijven met de randzaken, kan jij nooit volledig tot bloei komen en leiderschap nemen over het leven. Een uitdagende levensles die de komende weken je hoofd best zal gaan vermoeien. 

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Als echte Schorpioen ben jij een nadenker, maar tijdens deze retrograde fase is de grootste les voor de Schorpioen wel te behalen door het verleden los te laten. Niet alleen door mensen in deze periode te gaan vergeven, maar ook door verder te gaan na gebeurtenissen van vroeger. Tijd dus om afscheid te nemen van de slachtofferrol zodat ook jij weer verder kan gaan groeien. 

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Ook jij bent goed in voor jezelf zorgen, maar dat doe je soms iets te goed. Voor jou liggen waardevolle lessen op het gebied van het onderhouden van vriendschappen, iets waar je niet altijd een ster in bent door jouw zelfstandigheid. Daarom is de komende tijd belangrijk om bewust te worden van de rol die vrienden in je leven spelen, zodat je ze nog meer zal gaan waarderen dan dat je tot nu toe hebt gedaan. 

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Jij wordt tijdens de retrograde fase geraakt op de plek waar het het meest pijn doet voor een Steenbok, want je carrière zal minder stabiel zijn dan je eigenlijk dacht. Waar je dacht alles goed geregeld te hebben, zal je merken dat niets is wat het lijkt. Een periode staat je dus te wachten waarin je opnieuw je passie of carrière zal moeten uitvinden en zal leren dat jouw eigenwaarde niet afhankelijk is van de output die je geleverd hebt. 

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Jouw optimisme zal tijdens de retrograde fase wat extra liefde kunnen gebruiken nu de planeet van zelfliefde je laat merken dat je meer bent dan je gedachten. Het zal een periode zijn waarbij het doen belangrijker zal worden dan maar blijven nadenken en filosoferen omdat je hoofd vol raakt. Tijd dus om prioriteiten te gaan stellen, want je kan niet aandacht blijven geven aan alle goede ideeën die je hebt. 

Ben jij net als Oprah Winfrey een waterman? Dan herken je je misschien in de volgende eigenschappen. ”Watermannen vertrouwen blind op hun gevoel en intuïtie en hebben een voelspriet voor alles wat komen gaat. Ze zijn ook koppig en standvastig – soms lijken ze zelfs inconsequent voor buitenstaanders. Dit wordt goedgemaakt door hun grote medeleven en empathisch vermogen; het geluk van hechte vrienden, relaties en familie komt vaak vóór dat van henzelf.” Aldus de Moonsisters.

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Afscheid nemen bestaat niet, maar als Ceres in retrograde staat wordt jij zeker uitgedaagd om te kijken om oude patronen achter je te laten. Niet dat je direct iedereen uit je leven moet verwijderen, maar de planeet van zelfliefde laat je komende weken zeker nadenken hoe jij beter voor jezelf kan zorgen door afstand te nemen van toxische situaties. Niet makkelijk als je er graag voor iedereen wilt zijn, maar in deze periode draait het juist om jezelf op nummer 1 te leren zetten.