Dry January 2022

4x de lekkerste alcoholvrije drankjes

De jaarwisseling is het moment om oude gewoontes overboord te gooien en te starten met nieuwe, goede voornemens. Om het nieuwe jaar fris te beginnen – en misschien ook wel een beetje te herstellen van een decembermaand waarin de alcohol rijkelijk gevloeid heeft – is #DryJanuary het perfecte voornemen. Een hele maand geen alcohol drinken kan namelijk veel goeds doen voor zowel lichaam als geest. Maar eerlijk is eerlijk, iedereen houdt wel van een lekkere mocktail op z’n tijd. Om jouw Dry January wat makkelijker te maken delen wij vijf heerlijke recepten waarmee je zelfs tijdens je #DryJanuary heerlijk kan genieten van een drankje.

Dry Colada 

25 ml Teisseire 0% Pina Coladasiroop

30 ml Kokosmelk

30 ml Ananassap 

60 ml Bruisend water

Verlang jij ook zo naar de zon? Met dit drankje kun je zelfs op de donkerste dagen even ontsnappen aan de kou en dromen van tropische stranden. Vul een cocktailshaker met ijs en alle ingrediënten, behalve het bruisend water. Schud het geheel voor 15 seconden en schenk het in een longdrinkglas. Voeg vervolgens het bruisend water toe en garneer het drankje met een schijfje ananas voor een zomers gevoel.

Forest blend 

30 ml Teisseire 0% Bosvruchtensiroop

125 ml Appelsap

3 Frambozen

3 Perzikschijfjes

Zoetekauwen opgelet: deze fruitexplosie is helemaal iets voor jou! Meng alle ingrediënten met een handvol ijs één minuut in de blender en schenk het daarna in een longdrinkglas. Garneer het drankje met muntblaadjes en een papieren rietje. 

Peach Nojito 

25 ml Teisseire 0% Perziksiroop

8 muntblaadjes

150 ml Bruisend water 

Als echte mojitofan moet je deze alcoholvrije variant met perzik eens proberen. Vul een longdrinkglas met gecrushed ijs, voeg alle ingrediënten toe en roer het kort door elkaar. Garneer met een munttakje en een schijfje perzik. 

Linden 

25 ml Teisseire 0% Citroen- en limoensiroop 

20 ml Honing

2 Citroenschijfjes

150 ml Bruisend water

1 Schijfje limoen

Toe aan een frisse start? Dan is dit jouw ideale nieuwjaarsdrankje. Vul een whiskyglas met ijs en voeg alle vloeibare ingrediënten toe. Knijp de citroenschijfjes uit en roer het kort door elkaar. Garneer met een schijfje limoen.