Hotspots in Amsterdam

food and drinks

Deze hotspots in Amsterdam zijn het proberen waard

Dagje Amsterdam op de planning óf toe aan iets nieuws in eigen stad? Dan ben je hier aan het juiste adres want we voorzien je van een lijstje vol lekkere hotspots. Enjoy!

Oeuf

Aan de Daniel Stalperstraat in Amsterdam vind je Oeuf. Een concept uit de koker van een stel mannen die voorheen niets met elkaar van doen hadden. Tijn Verstappen (Van ’t Spit) en Géza Weisz bleken precies dezelfde gedachte te hebben als Jeroen van der Linden en Albert van den Heuvel: een eierconcept in de hoofdstad. Je eet hier de lekkerste eggs benedict, omeletjes en nog veel meer – verrassende! – eigerechten. Dit is dé brunchspot van de stad dus hurry!

View this post on Instagram

Diner à deux!

A post shared by Oeuf Amsterdam (@oeufamsterdam) on

Sjefietshe

Een paar jaartjes geleden begonnen als pop-up en nu dan echt een volwaardige cevicheria midden in de Amsterdamse Pijp. Na grote steden als New York en Londen, is dit de eerste en enige van Amsterdam. Als cevicheria kijken ze natuurlijk wél verder dan Amsterdam alleen en vergeten ze niet de Zuid-Amerikaanse roots van het gerecht. Ze kijken er verder dan alleen ceviche, je eet er ook andere heerlijke visgerechten!

View this post on Instagram

Aaah dus zo wordt Monday een Funday..

A post shared by Sjefietshe (@sjefietshe) on

Nazka

De Peruaanse keuken verovert het land, maar bij Nazka leer je wat deze keuken écht in zijn mars heeft. Bij Nazka komen alle buitenlandse invloeden die de Peruaanse keuken tekenen samen. Vervolgens doen de chefs er alles aan om dit naar eigen hand te zetten, en met succes! Dat betekent culturele klassiekers op het menu, maar ook eigentijdse gerechten en ingrediënten die juist uit de omgeving van Nederland komen. Een high end restaurant voor Amsterdam, maar dus ook ván Amsterdam.

Bambino Bar

Het restaurant Bambino zit aan de Vijzelgracht – waar eerst Panini zat – en is van dezelfde eigenaren als BAK. Bij Bambino eet je in tegenstelling tot bij grote broer BAK à la carte en is de boel allemaal wat simpeler – daardoor overigens absolúút niet minder goed. Ook Hollandse lekkernijen vind je op de kaart en vooral veel verrassende combinaties. Het menu wisselt dagelijks, dus geen straf om vaker dan eens te gaan.