Gucci Osteria

Food & Fashion in Florence

In het centrum van het mooie Florence bevindt zich Gucci Garden aan de iconische Piazza della Signoria. Gucci Garden is de overkoepelende naam voor al het moois dat het Italiaanse modemerk te bieden heeft. Je kunt hier winkelen, cultuur opsnuiven in het Gucci-museum én een bezoekje brengen aan het met één Michelinster bekroonde restaurant Gucci Osteria. Het restaurant is tot in de details gestyled, net als de werknemers die van top tot teen in Gucci zijn gekleed. Culinair gezien heeft de Italiaanse driesterrenchef Massimo Bottura de leiding, maar het is de Mexicaanse Karime Lopez die hier de scepter zwaait. Talkies sprak de vrouwelijke chef-kok in haar Florenciaanse keuken en ging op ‘wereldreis’  dankzij haar creatieve en kleurrijke gerechten.

Gucci Osteria heeft onlangs een Michelinster gekregen. Hoe voelde dat?

‘Eerlijk gezegd was ik erg verrast! Ik bevond me in het restaurant toen ik werd gebeld met het goede nieuws. Ik kon het niet geloven en was erg blij. Ik was zó ontzettend trots en ik ben dat nog steeds. De ster is een prijs voor al het harde werk en passie dat mijn team en ik in het restaurant hebben gestoken. Het motiveert ons ook om elke dag het beste werk te verrichten en mooie gerechten voor onze gasten te blijven maken.’

Hoe zou je de kookstijl bij Gucci Osteria omschrijven?

‘Ons menu is geïnspireerd op wereldreizen en de afkomst van onze medewerkers. Mijn passie voor kunst is ook van invloed op het menu. De gerechten nemen je mee op reis: we laten je allerlei smaken van over de hele wereld proeven, en we gebruiken daarvoor de beste Italiaanse producten.’

Wat zijn je favoriete gerechten van het moment?

‘Pijlstaartrog en het dessert met perzik en rozemarijn. De perziken zijn maar twee maanden per jaar te verkrijgen en de gerookte wortelcrème die bij de pijlstaartrog wordt geserveerd geeft me een soort thuisgevoel.’ 

Wat zijn de meest bestelde gerechten?

‘Ondanks het feit dat ons project vrij recent is, hebben we al wat klassiekers die populair zijn, zoals de tostada met gemarineerde bonito en paarse maïs. Ik ben heel trots op het gerecht omdat het mijn afkomst weerspiegelt. De kaastortellini van Massimo Bottura is ook erg populair. Het perzik-rozemarijn dessert doet het ook ontzettend goed!’

 Tot slot: wat zijn de ingrediënten voor de herfst? 

‘Vijgen, bramen, champignons en knolraap.’


Tekst: Marina de Massiac
Beeld: Gucci