Maak de lekkerste salades nu zelf

Nina Pierson onthult SLA-geheim in zomerse recepten

De zomer is het hoogseizoen in saladeland. Veelzijdig, gezond, makkelijk en bovenal: smaakvol. Daarom vind je vanaf zaterdag 6 augustus vier van de iconische salades van saladebar SLA bij supermarkt-app Crisp, waar Nina Pierson (36) ook de veelgeprezen dressings van SLA als vers bereid product introduceert. De mede-oprichtster en ondernemer achter dé saladebar van Nederland deelt voor het eerst haar succesrecepten om thuis te maken met de knetterverse ingrediënten van Crisp. Zo kan heel het land, van Groningen tot Limburg, deze supersalades op tafel zetten.  

Nina deelt de recepten van vier publiekslievelingen van SLA nu exclusief met Crisp. Het gaat om de vegan caesarsalade, een sticky teriyakisalade met tofu (bij haar kinderen met stip op één), een falafelsalade waarmee je indruk maakt op ieder zomers feestje én haar eigen favoriet: de vegan kapsalon. Het enige recept dat niet wordt prijsgegeven is dat van de dressings. Dat hoeft de pret gelukkig niet te drukken, want de huisgemaakte dressings van SLA zijn vanaf nu kant en klaar verkrijgbaar bij Crisp. Zo heb je altijd een flinke dosis smaak in huis, waarmee je elke salade zonder moeite naar een hoger niveau tilt. Wij delen hieronder twee recepten met je.

De dressings zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar bij de SLA recepten in de smaken:

  • Dressing met tahin, sinaasappel, munt & citroen
  • Dressing met knoflook, citroen & sojayoghurt
  • Dressing met sesam, gember & tamari
  • Dressing vegan caesar

Vegan kapsalon salade

Ingrediënten

  • 80 gr quinoa
  • 250 gr zoete aardappelblokjes
  • 50 gr radijsjes
  • 200 gr linzen
  • 15 gr shoarmakruiden
  • 170 gr seawharma
  • 3⁄4 komkommer
  • 1 flesje SLA soja yoghurt/knoflook/citroen dressing
  • 1 zakje jonge bladsla

Zelf in huis

  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 75ml azijn
  • 1 el suiker of agavesiroop
  • 15 gram extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de quinoa opzij en laat afkoelen. Meng de zoete aardappelblokjes met olijfolie, peper en zout en leg de blokjes op een bakplaat met bakpapier. Rooster de zoete aardappel in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Snijd de radijsjes in dunne halve ringen en doe de radijsjes in een kommetje.. Verwarm 75 ml water samen met 75 ml azijn en een eetlepel suiker (agavesiroop is ook een optie). Giet het mengsel over de radijsjes en laat staan tot je de salade gaat serveren. Giet de linzen af in een vergiet en spoel goed af met koud water. Bak de seawharma volgens de instructie. Laat deze eerst afkoelen. Snijd de 3⁄4 van de komkommer in kleine blokjes. Meng de sla met alle andere ingrediënten en de dressing goed door elkaar in een grote kom. Top de salade af met de ingelegde radijsjes.

Sticky teriyaki salade

Ingrediënten

  • 125 gram baby spinazie
  • 100 gram basmatirijst
  • 1 broccoli
  • 1⁄2 komkommer
  • 1 pakje Choi kee tofu vers
  • 1 eetlepel teriyakisaus Lee Kum Kee
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 15 gram koriander
  • 1 flesje SLA gember-tamari dressing

Zelf in huis

  • 2 el azijn
  • 1 el agavesiroop/suiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 el maizena

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 100 gram rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en meng goed met olijfolie, peper en zout. Verspreid de broccoli over een bakplaat met bakpapier en rooster de broccoli in de oven voor ongeveer 15 minuten. Zet een kommetje met water onderin de oven om zo de broccoli te stomen. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en vervolgens in dunne plakjes. Meng goed met de azijn en agavesiroop of suiker. Zet opzij. Pluk de blaadjes van de koriander. Dep de tofu droog met wat keukenpapier en snijd in blokjes van 1.5cm. Meng de tofu met wat maizena (evt kan rijstebloem of gewone bloem ook). Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu mooi goudbruin. Voeg de teriyakisaus toe samen met 1 el water en laat dit 1 à 2 minuten karameliseren. Blijf goed roeren, anders brandt het snel aan! Haal de pan van het vuur zodra de saus begint in te dikken. Meng de rijst met de spinazie, broccoli, komkommer en de dressing. Top met de sticky tofu, koriander en sesamzaadjes.