lief en knus

Tips voor een dromerige kinderkamer

De kinderkamer is misschien wel één van de leukste kamers om in te richten. Vanaf het moment dat je hoort dat er een kindje onderweg is, begin je al te dromen van de ideale babykamer. Je ‘Pinterest’ erop los en overlegt druk met je partner of familie over de meubels, decoratie en de muurbekleding. Wij delen een paar kleine tips om de kinderkamer extra gezellig te maken.

Wat is nu echt noodzakelijk? Een verzorgingstafel, wieg en kledingkast heb je zeker nodig. Die hoeven bovendien ook helemaal niet duur te zijn. Vintage is weer helemaal in op het moment! Misschien staat jouw eigen wieg nog wel ergens op zolder? Het is ook altijd fijn om een comfortabele stoel in de kamer neer te zetten. Zo kan je tijdens een doorbroken nacht rustig en comfy knuffelen. En de rest? Dat zijn nice to haves, maar geen must-haves.

Muurstickers

Vind je kale muren maar saai, maar ben je niet zo creatief of handig aangelegd? Dan bieden muurstickers de oplossing! Bovendien kan je bij de kinderkamer kiezen voor neutrale ontwerpen zoals wolkjes of sterren en later, wanneer je baby een peuter of kleuter is geworden met een eigen willetje, deze eenvoudig aanpassen. Dankzij muurstickers kan je jouw neutrale muren behouden en de kamer toch moeiteloos omtoveren tot een bijvoorbeeld onderwaterwereld. Ga je toch liever voor een volledige bekleding van de muren, dan kan je ook kiezen voor een schattig behang. Ga bijvoorbeeld voor de vrolijke designs van Creative Lab Amsterdam.

Foto en muursticker van: wall-art.nl/muurstickers

Dromerige projecties

Waarschijnlijk heb je er nog niet eerder aan gedacht, maar zelfs projectors zijn uitstekend te gebruiken voor de inrichting van een knusse kinderkamer. Geef de kamer een dromerige en sprookjesachtige uitstraling door een prachtige sterrenhemel op het plafond te projecteren. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwste projector ‘The Freestyle’ van Samsung die vanaf 13 februari in Nederland verkrijgbaar is.