Miss Nederland 2023

Rikkie Kolle is de nieuwe Miss Nederland

De 22-jarige Rikkie Kolle is gekroond tot Miss Nederland 2023 en Talkies was aanwezig! Voor het eerst in de geschiedenis was Miss Universe R’Bonney Gabriel ook aanwezig en reikte de sjerp uit aan de nieuwe Miss. Rikkie presenteert komend jaar als eerste transvrouw Miss Nederland en vertegenwoordigt ons land bij de Miss Universe verkiezing dat eind dit jaar plaatsvindt in El Salvador. Ontdek hier haar sterke verhaal en missie!

Tijdens een spectaculaire finale met als thema ‘This is me’ hebben de 9 finalisten in verschillende catwalkrondes laten zien wie zij zijn en wat ze in huis hebben om Miss Nederland te worden. Met een flinke dosis zelfvertrouwen, energie, enthousiasme en positieve vibes die van het grote podium afspatte, is het publiek getrakteerd op een amusementsvolle en bovenal spannende avond. Naast de voorstel-, de beachwear- en galaronde werd de show ondersteund door een geweldige muzikale invulling van professionals Patricia van Haastrecht, SERA en Paul Morris. De presentatie was in handen van de voormalige Missen Denise Speelman (2020) en Zoey Ivory (2016).

Na deze geweldige show is Rikkie verkozen tot Miss Nederland 2023. Die uitkomst is bepaald door een 7-koppige jury met alle disciplines uit het vak, bestaande uit William Rutten, Edsilia Rombley, Bart Ettekoven, Marvy Rieder, Awura Abena Simpe, Julia Sinning en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur Miss Nederland en hoofdsponsor hannah). Zij zien in Rikkie de meest waardige opvolger van de Miss uit 2022 Ona Moody.

‘Rikkie heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste
progressie doorgemaakt. Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan
overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken.’

Juryrraport Miss Nederland 2023
Miss Universe R’Bonney Gabriel & Miss Nederland 2023 Rikkie Kolle

Over Rikkie Kolle

De 22-jarige Rikkie Kolle uit Breda is van Molukse-Nederlandse afkomst en werkt in het dagelijks leven als model en content creator. Voor het eerst in de geschiedenis is een transvrouw gekozen tot Miss Nederland. Rikkie: ‘Als Miss Nederland 2023 wil ik een stemgeluid en rolmodel zijn voor alle jonge vrouwen en queer personen. Ik weet als geen ander hoe het is om je alleen te voelen en niet omringd te zijn door alleen maar positieve gedachtes. Toen ik nog kleine Rik was en uit de kast kwam als transgender is dat niet voor iedereen even makkelijk geweest. Ook ikzelf ging eraan onder door. Vandaag de dag sta ik sterker in mijn schoenen dan ooit tevoren. Door mijn inzet, kracht én als Miss Nederland hoop ik verandering te brengen in de maatschappij. Met de organisatie achter mij hoop ik dat “kleine Rik” een verhaal wordt wat we in het verleden kunnen laten en niet hoeven te herhalen op de generatie van nu. Het is nooit te laat en hulp staat altijd klaar. Dat is mijn houvast ook altijd geweest en die wil ik meegeven en verspreiden met mijn eigen verhaal en ervaring.’