Expositietip

Summer nights in Amsterdamse Fabrique des Lumières

Fabrique des Lumières, het grootste digitale kunstcentrum van Nederland, is vanaf zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september ook in de avonduren te bezoeken. De Summer Nights werden 5 juli al afgetrapt met een eenmalige lezing van de Brits-Nederlandse kunstenaar Jimmy Nelson. Vanaf zaterdag 8 juli is de expositie van Jimmy Nelson voor het grote publiek te zien tussen 18.30 en 21.30 uur. Overdag blijft de expositie The Endless Enigma van Dali te bezoeken.     

Het is voor het eerst dat Fabrique des Lumières ook in de avond open is. ‘We zijn ontzettend trots dat we na een succesvol eerste jaar deze zomer onze openingstijden kunnen uitbreiden en zo nog meer kunstliefhebbers kunnen ontvangen,’ aldus Patrick Alders, oprichter en directeur van Fabrique des Lumières. ‘Bovendien krijgen zo de mensen die de expositie van Jimmy of van Klimt hebben gemist met deze zomeravonden een tweede kans.’

ZIE OOK: 7 X DE BESTE BRUNCHPLEKKEN IN AMSTERDAM

Jimmy Nelson

De Summer Nights geeft de Brits-Nederlandse kunstenaar Jimmy Nelson een exclusieve kijk achter de schermen bij zijn expositie The Last Sentinels: Heroes from Near and Far. De werken van Jimmy Nelson worden geprojecteerd in levensgrote proporties tijdens de expositie die bestaat uit een combinatie van fotografie, film, animatie en geluid. Voor de beelden trok de kunstenaar tijdens de coronapandemie door heel Nederland en portretteerde de traditionele Nederlandse cultuur en gemeenschappen. Deze expositie is te zien van 8 juli tot en met 6 augustus in Fabrique des Lumières tussen 17:30 en 21:30 uur.

ZIE OOK: TIP! BEZOEK DEZE PRACHTIGE INTERIEURWINKEL

Klimt en Hundertwasser 

Vanaf 7 augustus staan de Summer Nights in het teken van de Oostenrijkse Gustav Klimt. Tot en met 3 september wordt de expositie Goud en Kleurrijk wegens succes opnieuw vertoond. De tentoonstelling laat bezoekers de Weense meesterwerken uit de negentiende eeuw op een totaal nieuwe manier ontdekken, zoals Klimt’s beroemde schilderij De kus die op groot formaat voorbij komt. De reeks beelden in de expositie neemt de bezoeker mee van het Kunsthistorisches Museum in Wenen naar De Wiener Secession met de kenmerkende Art Nouveau-stijl. Gouden en felgekleurde portretten, landschappen en naakten komen voorbij. 

ZIE OOK: WONEN IN EEN KLOOSTER ANNO NU

Over summer nights

De Summer Nights zijn te bezoeken vanaf zaterdag 8 juli, de gehele maand augustus en tot en met zondag 3 september. Er zijn drie verschillende exposities die je kunt bezoeken: Dali, Jimmy Nelson en Klimt & Hundertwasser. Het programma gedurende de zomer is als volgt: 

  • Elke maandag t/m zondag tussen 9:30 en 17:00: The Endless Enigma van Dali (incl. Gaudi en Recoding Entropia). 
  • Van 8 juli t/m 6 augustus, elke maandag t/m zondag tussen 17:30 en 21:30: The Last Sentinels: Heroes from Near and Far van Jimmy Nelson. 
  • Van 7 augustus t/m 3 september, elke maandag t/m zondag tussen 17:30 en 21:30: Goud en Kleurrijk van Gustav Klimt (incl. Hundertwasser en Journey).