nature's captions

Tess van Zalinge x Wereld Natuur Fonds: Unieke Caps voor de Natuur

Op 14 juni 2023 lanceerden modeontwerper Tess van Zalinge en het Wereld Natuur Fonds (WNF) de nieuwe campagne ‘Nature’s Captions’. Samen met Geraldine Kemper, S10, Leafs, Loiza Lamers en Freddy Tratlehner geven zij een stem aan de natuur door het dragen van statement caps met hun persoonlijke caption.

De natuur verdwijnt snel. Veel te snel. Elke minuut verliezen we 30 voetbalvelden aan bos. Er zijn 70% mínder neushoorns op de wereld dan 40 jaar geleden. De oceanen raken leger en leger. En  klimaatverandering is steeds meer zichtbaar en voelbaar. Dit is een ramp die niet alleen dieren,  planten en bomen raakt, maar ook onszelf. Toch is er is een oplossing: méér natuur. In projecten  over de hele wereld en door verbinding te zoeken met anderen, bouwen we aan méér natuur. Meer natuur zorgt voor een veilige, schone leefomgeving voor ons allemaal en is de enige  oplossing tegen klimaatverandering. Daarom slaan het Wereld Natuur Fonds en modeontwerper Tess van Zalinge de handen ineen. In co-creatie met vijf andere influencers heeft Tess zes petten  ontworpen met ieder een eigen caption om de hoognodige actievoering voor meer natuur een stem te geven.  

ZIE OOK: UNIEKE NATUURHUISJES IN EUROPA

‘Ik ben altijd bezig met duurzaamheid en de natuur is mijn grootste inspiratiebron, dat deze dreigt te verdwijnen raakt mij heel erg. In goede relatie met het WWF en met deze unieke samenwerking, wil ik mijn krachten inzetten om op grotere schaal bij te kunnen dragen aan de natuur.’

Tess van Zalinge

Statement caps

De speciale statement caps zijn verkrijgbaar bij het Wereld Natuur Fonds in zes verschillende desgins. Door een pet te dragen, word je automatisch donateur en ondersteun je het behoud van de natuur in Nederland. Naast Tess geven ook Loiza Lamers, S10, Leafs, Freddy (beter bekend als Vjeze Fur) en Geraldine Kemper een stem aan de natuur met hun persoonlijke boodschap op de petten. De petten zijn volledig duurzaam geproduceerd door het Nederlandse productiehuis Unrobe. Een merk dat zich richt op duurzaamheid en het verminderen van de impact van de mode-industrie op het milieu.

ZIE OOK: 5X THUISWERKEN IN DE NATUUR