Horoscoop

September – Radicale veranderingen

De talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand een extra verdieping op het gebied van verandering en innovatie.

Uranus is een planeet waar we niet per se directe invloed van zullen merken. Als een van de tragere planeten in het heelal duurt het 7 jaar voordat de planeet van sterrenbeeld naar sterrenbeeld verhuist, in tegenstelling tot de maan die er maar 2,5 dag over doet… Door zijn langzame beweging merken we de invloed van Uranus pas later op en dat is maar goed ook. Als planeet van rebelsheid, onverwachtse veranderingen, vrijheid en innovatie is het een planeet om rekening mee te houden. De invloed van Uranus is dus groots, maar subtiel omdat de verandering in zeven jaar tijd teweeg wordt gebracht.

Vanaf 2018 staat Uranus in Stier, een aards en nuchter sterrenbeeld is het Stier die ons met beide benen op de grond brengt, en ons eens goed zal laten kijken naar onze financiën. Aangezien de astrologie bestaat uit cyclussen en in de interpretatie daarvan is het goed om te realiseren dat Uranus van 1934 tot 1941 voor het laatst in Stier heeft gestaan. Een periode waarbij de Tweede Wereldoorlog uitbrak en we in de Grote Depressie zaten na het crashen van de aandelen… Niet alleen maar slecht, want in dezelfde periode was er ook een grote doorbraak aan nieuwe technologieën die ons een stuk verder hebben geholpen. Alhoewel Uranus dus al vanaf 2018 bezig is met zijn effecten op de samenleving, voelen we de energie van Uranus persoonlijk sterker sinds de retrograde op 19 augustus. Door de retrograde keren we in onszelf en zal Uranus tot 18 januari 2022 een sterkere persoonlijke uitwerking hebben. Tijd om in te duiken wat de planeet van rebelse verandering en innovatie voor jou in petto heeft!

Ram
20 maart t/m 19 april

Lieve Ram, de komende jaren mag je tot 2026 eens goed je financiën onder de loep gaan nemen. Uranus in Stier gaat extra aandacht brengen op jouw persoonlijke vlak van inkomen en geld. De invloed van aardse Stier zal ervoor zorgen dat je op een nuchtere manier naar geld zal gaan kijken. Niet alleen maar snelle cash maken, maar kijken naar waar jij op de lange termijn wilt gaan investeren. Met jouw vurige passie ben je goed in het uitgeven, maar door Uranus is het tijd om te gaan sparen en beleggen. Aangezien Uranus ook de planeet van innovatie is, zou je zeker moeten induiken in de nieuwe crypto wereld…

Stier
20 april t/m 20 mei

Lieve Stier, de komende jaren is het tijd dat jij jezelf op nummer 1 zet. Met jouw nuchtere instelling ben je van de no nonsens. Doe maar normaal, dat is al gek genoeg. Maar Uranus in Stier laat je de komende jaren werken aan het vormen van jouw identiteit. Wie ben jij, wat maakt jou tot de persoon die je bent en wat zijn jouw krachtpunten waar je nog meer gebruik van mag maken? Tijd om niet alleen de overwinningen in het leven te vieren, maar ook de persoon die jij zelf bent. Jij bent onderdeel van de reis die je meemaakt, dus werk niet alleen aan jouw doelen, maar ook aan jouw eigen kwaliteiten. Wat dacht je van coaching of een reis ver weg om eens te aarden?  

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Lieve Tweelingen, jouw kracht ligt in het maken van connecties maar de komende jaren ligt een periode voor je waarin Uranus in Stier je leert om af te sluiten. Het aangaan van lastige emoties, onder ogen komen van problemen of afscheid nemen van personen is niet jouw sterke kant. Met jouw nieuwsgierigheid en luchtigheid vermijdt je liever de zware onderwerpen, maar de transitie van Uranus zorgt ervoor dat je er niet meer onderuit kan. Er zal een periode aankomen waarin je zal leren dat je niet kan blijven rennen voor lastige situaties. Tijd om dus de waarheid onder ogen te komen zonder deze weg te lachen.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Lieve Kreeft, de komende jaren heeft Uranus vooral veel connectie voor jou in petto. De transitie van de planeet van verandering valt precies in jouw persoonlijke gebied van vriendschap en netwerken. Wat dit betekent is dat jouw huidige circle best eens kan veranderen met de komst van nieuwe mensen of het afscheid nemen van oude vriendinnen. Aangezien je houdt van stabiliteit, vaste mensen om je heen die jou vertrouwen en liefde geven, kan de komende periode best eens lastig zijn wanneer er veel verandering te weeg wordt gebracht. Blijf vertrouwen op wat de sterren voor jou gepland hebben, ook als dat ongemakkelijk voelt. Uiteindelijk zal alles op zijn pootjes terecht komen.

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Lieve Leeuw, jij met jouw vurigheid zal een boost krijgen van de rebelse veranderingen die Uranus teweeg zal brengen. Uranus in Stier zal voor jou vooral invloed hebben op het vlak van carrière, grenzen en organisaties. De rebelse planeet zal ervoor zorgen dat jij bijvoorbeeld de grenzen binnen je carrière zal uitdagen om jouw functie nog leuker te maken of door op te komen voor het onrecht in de wereld. Met jouw warme hart heb je veel liefde voor anderen, dus waarom niet je hart uitspreken tegen organisaties die de plank volledig misslaan? Grote kans het bijwonen van protesten je extra energie of een nieuw doel in het leven zullen gaan geven. Elke stem telt, zeker die van de brullende Leeuw…

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Lieve Maagd, als serieus sterrenbeeld die de verantwoordelijkheden voelt, zal Uranus je de komende dagen uitdagen om positiever in het leven te staan. Niet langer het glas half leeg, maar juist in zien dat je al een half glas lang hebt kunnen genieten! Jouw wegen zijn niet makkelijk, dus tijd om eens uit te zoomen en het grotere plaatje te bekijken. Een goed moment dus om stil te staan bij waar je nu staat, hoe ver je bent gekomen en trots te zijn op de strijden die je hebt geleverd. Waardeer de momenten die zijn geweest en nog meer de momenten die nog gaan komen. Niet alleen zal deze positieve instelling je extra energie geven, maar geeft het ook een stuk rust aan de eeuwige negatieve criticus die diep van binnen in je zit. Je doet het fantastisch, Maagd!

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Lieve Weegschaal, de komende jaren zullen misschien niet de makkelijkste jaren voor je worden. De transitie van Uranus naar Stier staat in jouw persoonlijke vlak van dood, mysterie en taboes. Als planeet van onverwachtse veranderingen is dit een sterke aanwijzing dat de komende jaren een kantelpunt in jouw leven zullen zijn. Een kantelpunt die er wel toe zal lijden dat je een sterke persoonlijke groei door zal maken, maar daar betaal je natuurlijk wel een prijs voor. Er zullen dus momenten komen die zwaar zullen zijn en die je op de proef zullen stellen, maar weet dat dit uiteindelijk de levenslessen zullen zijn die je mee zal nemen.

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Lieve Schorpioen, de planeet van verandering en innovatie zal de komende jaren extra aandacht brengen aan jouw relaties. Een tijd waarin je leert nadenken over wat jouw huidige relaties voor je betekenen en waarin je natuurlijk de mogelijkheid zal krijgen om nieuwe relaties aan te gaan. Als gesloten boek is het jezelf openstellen niet de makkelijkste opdracht. Denk daarom eens na hoe toegankelijk je bent en wat je tegenhoudt om mensen daadwerkelijk in je hart toe te laten. Leef je vanuit de visie die je hebt, of laat jij je toch regeren door angsten en nare ervaringen in het verleden?


Boogschutter
22 november t/m 21 december

Lieve Boogschutter, met jouw vurige hart streef je weleens voorbij aan jezelf maar daar zal de komende tijd verandering in komen. De transitie van Uranus naar Stier zal veel invloed hebben op jouw persoonlijke gebied van gezondheid. Niet het leukste onderwerp om tot 2026 onverwachte veranderingen in aan te treffen, maar wel een van de belangrijkste onderwerpen.  Aangezien jouw hart jouw kracht is, is het goed om beter na te denken over hoe gezond je eet en hoe jij omgaat met stress. Rustige meditaties is wellicht niet jouw manier om stress te laten afglijden, maar ga vooral opzoek naar manieren waarop jij wel spanning uit je lichaam kan krijgen. Bijvoorbeeld door het regelmatig boeken van een hot stone massage?

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Lieve Steenbok, jij bent serieus, daar kunnen we niet onderuit. Tuurlijk houdt jij van een lolletje, maar jouw hoofddoel is toch wel het behalen van bepaalde doelen in het leven. Alhoewel dat een mooi streven is, is het Uranus in Stier die licht werpt op hoeveel jij nou van het leven geniet. Tijd om vaker stil te staan bij de kleine dingen in het leven en om jouw spontaniteit te gaan omarmen. Niet alleen brengt dat extra leven in de brouwerij die je wel kan gebruiken, maar kan je het je ook een aantal nieuwe kansen opleveren als jij jezelf openstelt. Dubbel gewin dus!

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Lieve Waterman, Uranus voelt zich thuis bij jou. De planeet van rebelsheid en verandering heeft een sterke binding met jouw sterrenbeeld die ook voor rebelsheid, creativiteit en verandering staat. Als Waterman wil je niet leven volgens de saaie regels die door anderen worden opgelegd, maar wil jij je eigen leven in kleuren. De verandering naar Stier zal daarom niet heel veel verandering teweegbrengen, maar wel nieuwe inzichten in de relatie met je ouders en je familie. Een goed moment dus om de familiebanden aan te halen en te kijken waarin je elkaar kan vinden. Ook al voel jij je zo zelfstandig, iedereen heeft zijn sociale vangnet zo nu en dan nodig. Ook de rebelse tiener…

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Lieve Vissen, goed nieuws! De planeet van verandering zal invloed hebben op jouw gebied van communicatie. Als echte voeler, voel jij blindelings stemmingen en gevoelens aan. Een ware gift, want deze doortastendheid zorgt ervoor dat mensen zich open durven te stellen bij je. Nu Uranus in Stier jouw communicatie zullen prikkelen, zal je merken dat het makkelijker wordt om de juiste vragen te stellen waardoor je diepere gesprekken zal kunnen voeren. Niet alleen fijn om met anderen te praten, maar ook om jouw eigen hart te durven luchten. Je moet jezelf niet vergeten, ook als de ander problemen heeft. Een goed moment dus om duidelijker te communiceren over wat jij nodig hebt!