De nieuwe Longines DolceVita X YVY-lijn

Wanneer een leren band een horloge herdefinieert

De nieuwe Longines DolceVita X YVY-lijn is gelanceerd in Parijs. Longines koos de lichtstad ter gelegenheid van de Longines Paris Eiffel Jumping voor de lancering van zijn laatste nieuwe lijn: de LONGINES DOLCEVITA X YVY. Dubbele banden in bruin, beige of zwart leer sieren de elegante, rechthoekige uurwerken en roepen de hippische wereld op die het horlogemerk zo dierbaar is. Dit unieke evenement kreeg extra glans door de aanwezigheid van Kate Winslet, Longines’ Ambassador of Elegance.

De complementaire werelden van Longines en YVY zijn samengekomen in een bijna instinctieve samenwerking. De bandjes van de Longines DolceVita X YVY-modellen zijn gemaakt van leer en versierd en verstevigd met metalen details. De afwerking is onberispelijk en ze zijn voorzien van opvallende verwijzingen naar de geliefde ruiterwereld van Longines. ‘We wilden samen een nieuwe benadering ontwikkelen van de wereld van paarden en hun hoofdstellen’, verklaart Yvonne Reichmuth, oprichtster van YVY. ‘De band tussen de ruiter en zijn paard, dat essentiële accessoire dat het hoofd en de hals van het paard bekleedt, herinnert ons aan het verbond dat ontstaat tussen de menselijke pols en zijn uurwerk. De ontwerper voegt eraan toe: ‘Het idee van een modulaire band is ontstaan met het doel een horloge te creëren dat met klasse in verschillende stijlen kan worden gedragen’.

‘Dit is een van de redenen waarom ik Longines zo waardeer. Ze zijn nooit bang om te evolueren, om risico’s te nemen, om tegemoet te komen aan de jongere generaties. Vrouwen over de hele wereld willen de verhalen horen die andere vrouwen te vertellen hebben, en je wilt het werk zien dat ze doen. Hier vroegen ze een vrouw om samen met hen een prachtige collectie te ontwikkelen en het resultaat is absoluut verbluffend’

Kate Winslet

Ontworpen in samenwerking met het Zwitserse bedrijf YVY, het merk van ontwerper Yvonne Reichmuth, zijn deze nieuwe banden verkrijgbaar in bruin, beige of zwart leer, waarbij de laatste wordt verfraaid met mooi afgewerkte studs. Ze worden gecombineerd met uurwerken waarvan de zilveren flinqué, opaline of zwart gepolijste wijzerplaten ofwel glad zijn of versierd met fijne indexen of geschilderde Romeinse cijfers. Een exclusievere versie van deze uurwerken met een modern klassieke look is gezet met 46 diamanten. ‘Gekleed in dit eigentijdse designaccessoire, past de jeugdige en glamoureuze Longines DolceVita X YVY-lijn zich aan de wensen van elke drager dankzij het verwisselbare bandsysteem. Hoewel het op zichzelf kan worden gedragen, transformeren de slanke, complementaire band en het horloge tot een stijlvol object dat elke generatie zal boeien en raken. Het horloge is verkrijgbaar in twee verschillende kastmaten, voor zowel mannen als vrouwen,’ belooft Matthias Breschan, CEO van het horlogemerk uit St-Imier.