Women in food

3 oppeppende wereldkeukens om deze winter van te koken

De wereld telt 195 verschillende landen met ieder zijn eigen eetcultuur. Ben je bijvoorbeeld al bekend met de dessertrijke Iraakse keuken, kruidige Perzische keuken of de Mexicaans-Braziliaanse fusion keuken? We selecteerden lekkere comfortrecepten van drie vrouwelijke koks die ieder hun rijke eetcultuur eren in hun nieuwe, goedgevulde en oppeppende kookboeken. 

Interview met Sara Shawkat, auteur van Noomi

De Iraakse keuken is in het westen nog relatief onbekend. Ga jij daar verandering in brengen? 

‘Ja, ik hoop dat ik de eetcultuur kan beïnvloeden met onze stoofjes. De stoofjes die vaak in de basis gemaakt zijn van een bouillon van lamsbout met een beetje vlees, peulvruchten, knoflook en passata. Zó voedzaam en comfortrijk. Ik wil mensen leren hoe je deze samen met rijst tot in perfectie bereidt en het belang van een rauwkostassortiment erbij. Met een mandje rauwkost tover je een simpele stoof om in een prikkelende smaakbeleving door het te combineren met een stuk radijs, Chinese bieslook of babykomkommer.’

Talkies Glamour Issue

#8 november 2022

Lees meer in de nieuwste Talkies Magazine!