HOTSPOT

Deze trendy bakkerij verandert ’s avonds in een modern pastarestaurant

De Londense bakkerij Pophams is niet alleen op Instagram een grote hit, maar ook in het echte leven. In een tijd waarin eten er soms smakelijker, mooier en volumineuzer uitziet op het internet dan in real life, testen we graag adresjes uit om te zien of de digitale hype aansluit bij de verwachtingen van onze smaakpapillen. Londenaren en bezoekers van heinde en verre staan graag in de rij bij Pophams om goed geëxecuteerde deegwaren als brood, croissants, chocoladebroodjes en creatieve, cruffin-achtige broodjes op de kop te tikken. Sinds eind 2019 kun je dineren in de bakkerij die er ’s avonds uitziet als een hip buurtrestaurant waar iedereen welkom is.

Je moet er even de stad voor doorkruisen, maar van dinsdag tot zaterdag wordt de populaire London Fields bakkerij, die zich in de buurt Hackney bevindt, vanaf zes uur omgetoverd tot modern pastarestaurant waar je te midden van een fris, licht decor kraakverse pasta’s kunt bestellen die met seizoensgebonden Britse en Italiaanse ingrediënten worden gemaakt. Chef-kok Rae Arends maakt samen met haar keukenteam elke dag verse pasta met de hand. Hoewel ze zich laat inspireren door klassieke, Italiaanse smaken zien de borden er modern uit: de opmaak is zeer verzorgd, en de porties soms aan de kleine kant. De kaart gaat met de seizoenen mee, dus is nogal wisselend, maar op het moment van schrijven kun je er onder andere cannelloni met in rode wijn gegaarde rund bestellen en trofie pasta met Brassica, een Italiaanse koolsoort en parmezaan. Als afsluiter kun je een Brits kaasplateau bestellen of indulgen in een dessert dat feitelijk een geüpgradede versie is van wat er overdag in de bakkerij wordt verkocht. De Sticky Ginger Croissant Pudding met vanille, caramel en crème fraîche is een ontzettende caloriebom, maar misschien wel het allerlekkerste dessert dat er in Londen en omstreken wordt geserveerd.

LEES OOK: WAAROM JE JUIST WEL KOOLHYDRATEN WILT ETEN

Tekst Marina de Massiac
Fotografie Adrianna Giakoumis