QUICK & EASY

RECEPT: Panzanella met mozzarella en basilicum

Panzanella is een populaire broodsalade uit Italië. Hoe langer je deze salade van tevoren klaarmaakt, hoe lekkerder ‘ie wordt. Ideaal om in de avond te maken en de volgende dag mee te nemen naar school of werk als lunch! Tip: heb je oud brood over? Dat is perfect om in deze salade te gebruiken.

Wat heb je nodig voor 1 lunchsalade?

350 g (oud) brood 
3 tenen knoflook, gekneusd 
60 ml rode wijnazijn 
50 ml olijfolie extra vierge 
¼ rode ui, fijngesnipperd
250 gram Looye Honingtomaten, gehalveerd 
1 el kappertjes, uitgelekt 
1 bol buffelmozzarella
1 el honing
basilicum, naar smaak 
olijfolie extra vierge, naar smaak 
zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Trek het brood in stukken en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Rooster het brood 15 minuten samen met de gekneusde knoflook in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin.
  2. Meng olijfolie, rode wijnazijn en honing en schenk dit over de croutons heen. 
  3. Voeg de tomaat, rode ui, kappertjes, basilicum toe en meng dit goed door.
  4. Maak de panzanella af met nog wat extra olijfolie, peper en zout en gescheurde buffelmozzarella. Neem de salade mee in een goed afsluitbare lunchbox en geniet ervan.

Credits: Looye Kwekers