Lazy weekend

Weekendtip: de leukste brunch hotspots in Nederland

(Boozy) brunchen is het nieuwe uitgaan wat ons betreft. Vroeg beginnen, vroeg pieken, op tijd naar bed. Dansen? Daar denk je niet eens meer aan met al dat lekkers op tafel. Van Amsterdam tot Doetinchem, Leeuwarden tot Enschede en van healthy hotspot tot Franse bistro: maak je op voor de gezelligste brunch spots in de categorie voor ieder wat wils.

Café Moer – Amsterdam

Het mezze plateau bij Café Moer is hét succesgerecht voor een brunch. Zie voor je: een groot plateau om te delen met een selectie van allerlei snacks (halloumi frietjes!) inclusief pita’s en flatbread. Deuntjes uit de ip-speler, veel planten om je heen en een kleurrijk behang zorgen voor een gezellige huiskamersfeer. Het enige wat jij hoeft te doen? Brunchplannen maken voor een zaterdag vanaf 12:00 uur. Café Moer is geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Adres: Amstelveenseweg 7, 1054 MB Amsterdam

Walter Benedict – Den Haag

Alle boozy brunch liefhebbers verzamelen! Walter Benedict heeft een zeer uitgebreide wijnkaart. Bubbels, wit, rood, rosé, uit onder andere Oostenrijk, Italië en Spanje: de wijnkaart telt maar liefst zeven pagina’s. Dankzij een op Frankrijk geïnspireerde keuken waan je je hier een echte Parisienne. Oester in de ene hand, glas rood in de ander. Ook lekker: eggs florentine en de steak tartaar.

Adres: Denneweg 69A, 2514 CE Den Haag

Vanouds – Doetinchem

Een typisch zondagstafereel: ontbijten, lunchen of brunchen met familie. Verse jus, gekookt eitje, afbakbroodjes… Dwaal je al af? In de Achterhoek kun je deze zondagsklassieker weer als vanouds ervaren. Aanraders: patatje stoofvlees, het Vanouds 12 uurtje en de Vanouds borrelplank met veel lokaal en ambachtelijk vlees, kaas en brood, en wat dacht je van home-made pickles?

Adres: Grutstraat 43, 7001 BW Doetinchem

La Fille Cafe – Utrecht

Een hotspot die qua knusheid en interieur is geïnspireerd op Parijs, die vind je in de binnenstad van Utrecht. Op het menu staan – oui oui Paris –  madeleines en croissants. Maar wie gek is op american pancakes, bowls of eiergerechten, kan z’n hart bij La Fille Cafe pas echt ophalen, want de keuze is reuze: nutella pancakes, red velvet pancakes, acaï bowl, mango bowl, eggs norwegian, eggs benedict en dan hebben we nog láng niet alles gehad.

Adres: Lange Nieuwstraat 21, 3512 PB Utrecht

Stek – Leeuwarden

In de zomer zit je bij Stek heerlijk aan het water op een terras die qua plek en uitzicht zéker past in een lijstje ‘mooiste terrassen van Nederland.’ Ook de herfst en winterperiode heeft door het knusse karakter binnen z’n charme. Op het menu vind je veel gezonde opties, zoals een poké bowl, een broodje hummus met gegrilde paprika en courgettesoep.

Adres: Harlingersingel 2, 8913 CJ Leeuwarden

Sunday Brunch – NENI Amsterdam

Brunchen was nog nooit zo Oost-Mediterraans als bij NENI Amsterdam. Je kunt hier ieder weekend tussen 11.00 en 16.00 uur terecht voor je wekelijkse portie falafel, hummus, caramelized eggplant of sabich. Tijdens de weekend brunch werkt NENI met een menu: een cocktail, selectie van mezze, hoofdgerecht naar keuze en een dessert voor €32.50. Oh ja, en alle gerechten zijn om te delen.

Adres: Stadionplein 8, 1076 CM Amsterdam

Feel Good – Groningen

In de categorie healthy brunchspot, scoort Feel Good met louter natuurlijke ingrediënten op het menu een dikke tien. Ze omschrijven hun gerechten als eten en drinken waar je lijf blij van wordt en daar is niets van gelogen. Van een ‘Immune booster’ en ‘Bali Breakfast’ tot een ‘Pumpkin Bowl’ en een ‘Veggie Sandwich’: alle gerechten zijn huisgemaakt en vers bereid.

Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 29, 9712 EB Groningen

Frank & Charlie – Enschede

Een explosie aan pastelkleuren, zowel in het interieur als in de lekkernijen: dat is Frank & Charlie. Ze doen het namelijk nét even anders: niet de standaard smaakcombinaties, niet het standaard kopje koffie, niet de standaard service en niet het standaard interieur. Doe ons maar de pancake stack met huisgemaakte aardbei-vlierbloesem compote, mascarpone crème, gekarameliseerde witte chocolade én gepofte amarant. 

Adres: Windbrugstraat 12, 7511 HR Enschede