Liefdesplaneet Venus

Talkieshoroscoop augustus

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in op hoe we meer zelfliefde kunnen gaan ervaren dankzij liefdesplaneet Venus die de boel op stelten zet!  

Liefdesplaneet Venus zal van 22 juli tot 4 september retrograde lopen, een periode waarin de planeet van de liefde zich een beetje vreemd gaat gedragen. Zeker gedurende de maand augustus krijgen we de kans om de lessen van deze planeet te leren ontdekken. Tijdens deze fase lijkt zij optisch achterwaarts te bewegen aan de hemel. Een gekke beweging die ook haar energie in een ander daglicht laat zetten. Als planeet van liefde en kunst is het Venus die ons laat inzien welke rol wij in relaties spelen en hoe kunst ons leven beïnvloed. Maar tijdens de retrograde fase, loopt alles net een beetje anders. Want waar Venus normaal gesproken haar liefde uit naar anderen, gaan we tijdens de retrograde fase ons juist focussen op de liefde van onszelf. Venus leert ons om de komende weken juist tot de kern te komen door meer te analyseren en na te denken over de aandacht en liefde die we krijgen. Is het genoeg of vinden we dat we meer verdienen dan dat wij terug krijgen? Zeker nu Venus retrograde in het teken Leeuw staat, draait het om gezien worden door anderen. We willen een prioriteit zijn in iemands leven en erkenning krijgen voor de persoon die we zijn en tijdens deze analyse periode worden we zeker over dit onderwerp aan het denken gezet… 

ZIE OOK: MET DEZE AANPASSINGEN IN JE DIEET GA JIJ JE ENERGIEKER VOELEN

Ram
20 maart t/m 19 april

Seks is voor jou een creatieve uitlaatklep maar nu Venus je naar binnen laat keren ga je meer nadenken over wat het bedrijven van de liefde nou echt voor je betekent. Het open stellen van je lichaam is meer dan alleen een creatief uitje en je gaat steeds meer beseffen hoeveel kracht er in deze verbintenis zit. Tijd dus om te analyseren hoe je de liefde meer kan betrekken bij het sporten onder de lakens… 

Stier
20 april t/m 20 mei

Zelfliefde is niet alleen de manier waarop jij jezelf behandeld, maar ook hetgeen wat jij jezelf gunt. De periode waarin Venus in retrograde staat is het moment om te beseffen dat jouw interieur zeker een upgrade mag gaan krijgen. Tijd om meer rust te gaan creëren door afscheid te nemen van oude spullen en te zorgen voor iets meer organisatie in het huis. Het integreren van extra kunst staat helemaal in het teken van deze liefdesplaneet. 

Tweelingen
21 mei t/m 20 juni

Als echte communicatief sterrenbeeld ben je veel woord, maar soms weinig gedachten. Een echte flapuit die soms niet helemaal scherp nadenkt voordat de woorden gaan spreken. Nu we door de retrograde fase meer onze innerlijke zelf gaan analyseren, beseffen we dat we onze woorden op nog meer manieren kunnen inzetten om verbinding te creëren. Tijd om de oppervlakte in te duiken zodat jullie samen een diepere verbinding kunnen neerzetten. 

ZIE OOK: 5 SPORTEN WAAR JE KNAP VAN WORDT

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Als sterrenbeeld dat sterk op zijn zintuigen en intuïtie vertrouwt, leer je tijdens de analytische periode van Venus dat deze gevoelens best biased kunnen zijn door jouw eigen ervaringen uit het verleden. Tijd om jezelf los te maken van datgeen dat je eerder hebt geleerd zodat jouw roze (of soms grauwe) bril je visie op relaties niet meer verkleurd. Niet alleen goed om anderen een kans te geven, maar ook om meer te leren over de intenties die anderen hebben. 

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Nu Venus ons dieper laat analyseren over wat liefde voor ons betekent, leer jij als trotse Leeuw dat het ook draait om de liefde die je voor jezelf ervaart. Want waar jij normaal gesproken aandacht van anderen als betekenisvol ervaart, is het juist deze maand dat je beseft dat je niet afhankelijk van anderen moet zijn. Jij bent meer waard dan de aandacht die je van anderen krijgt, dus leer eens om jezelf te waarderen voor de persoon die je bent. Tijd dus om energie en aandacht aan jezelf te geven, in plaats van altijd maar aan anderen. 

Ben jij net zoals Megan Markle, Jennifer Lawrence en Jennifer Lopez een Leeuw? Leeuwen hebben een krachtige persoonlijkheid en grijpen het leven met beide handen (klauwen) aan. Temperamentvol pakken ze alle kansen die ze krijgen. Maar laat je niet afschrikken door deze karaktereigenschappen, want Leeuwen zijn net zo loyaal en hulpvaardig als temperamentvol, aldus de Moonsisters.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Een ding die jij kan leren van Venus in Leeuw is dat het liefdesleven niet te plannen of vast te houden valt. Zaken die jij lastig vindt omdat je graag de touwtjes in handen houdt en nu beseft dat Venus in retrograde je leert om los te laten en te durven vertrouwen in dat wat komen gaat. Wees daarom minder streng voor jezelf als het niet gaat zoals je het graag had gewild, want het universum heeft nog een hoop plannen voor je. Alles komt wanneer het zo heeft moeten zijn. 

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Venus is de planeet waarmee jij de sterkste verbinding hebt, want ook jij bent een en al liefde. Als sterrenbeeld dat goed is in het creëren van verbindingen, leert Venus je nu iets tegengestelds want de retrograde fase laat je zien dat je een stuk bewuster verbindingen mag gaan kiezen. Jouw hart en liefde openstellen verdient niet iedereen, maar alleen de personen die ook liefde en aandacht aan jou terug kunnen geven. Tijd dus om eens scherp jouw relaties te analyseren om te kijken wie nou echt jouw energie verdient. 

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Als Schorpioen ga jij niet goed op strakke hokjes en ook op het gebied van liefde ervaar je meer bloei als er ruimte is voor vrijheid en fantasie. Hoe dit wordt ingevuld of waar je behoefte aan hebt binnen relaties, leer je tijdens de retrograde fase van deze liefdesplaneet. Tijd om goed te luisteren naar jouw visie door eens diep te gaan graven en nieuwe kennis op te doen. Er zijn veel meer kleuren voor de liefde dan de kleuren die jij tot nu toe ontdekt hebt. 

ZIE OOK: HIER KOM JE OP RUST OP IBIZA

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Nu de planeet van de liefde ons naar binnen laat keren tijdens de retrograde fase, besef jij dat het tijd is om eerlijk te zijn naar jezelf. Sommige zaken in de liefde gaan niet naar jouw wens, maar doordat jij zo in het nu leeft vergeet je soms wat er speelt. Tijd om eens met de vergrootglas te gaan kijken naar welke keuzes er gemaakt moeten gaan worden, want Venus retrograde laat weten dat het tijd is voor verandering en om meer risico te nemen. 

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Een kant die velen van de Steenbok niet kennen is dat Steenbokken ondanks hun kille overkomen juist een ontzettend warm hart hebben voor vrienden en familie. Deze warmte uit zich ook in de relaties die je aangaat, want als er een connectie is met anderen dan gaat die diep en ver. Daarom realiseer je deze komende weken juist dat jij je helemaal niet hoeft te veranderen voor anderen want alleen de mensen die het echt verdienen, krijgen de warme kant van jouw sterrenbeeld te zien. Empowering dus! 

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Liefdesplaneet Venus gaat de komende weken je volop laten analyseren over het onderwerp relaties. Iets waarbij jij je als individuele paradijsvogel soms ongemakkelijk voelt, want jij bent liever niet afhankelijk van anderen. Nu we meer in onszelf gaan keren, beseffen we ook dat we niet alleen de wereld hoeven te dragen maar dat we het juist verdienen om mensen om ons heen te hebben die de lasten kunnen dragen. Een les die ons leert om ons hart meer te openen voor relaties, zowel op het gebied van liefde als vriendschappelijke relaties. Liefde zit namelijk in iedereen. 

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Zelfliefde wordt de grootste boodschap die jij leert tijdens de retrograde fase van liefdesplaneet Venus. Als sterrenbeeld die zich altijd voor anderen in zet en zichzelf gemakkelijk wegcijfert, is het nu tijd om te leren om jezelf op de eerste plek te zetten. Je mag beter voor jezelf gaan zorgen, zowel als het gaat om meer innerlijke rust als het vinden van een gezonde lichamelijke balans. Verlies jezelf niet uit het oog, Vissen… 

ZIE OOK: ZO ZIET EEN DETOX PROGRAMMA IN SPANJE ERUIT