VRIJMIBO

Recept: vegan borrelplank

Deze kleurrijke en goedgevulde borrelplank ziet niet alleen lekker uit, zo smaakt die ook! De borrelsnacks zijn krokant én helemaal vega(n). Daarnaast is het eenvoudig en snel te bereiden in de oven of airfryer. Dip je snacks in de makkelijk zelf te maken dips en geniet ervan!

Ingrediënten

Voor 1 borrelplank

1 verpakking (12 stuks) Kwekkeboom Oven & Airfryer Vega Bitterbal
1 verpakking (12 stuks) Kwekkeboom Nacho Cheese flavour Bloemkool Nuggets
1 verpakking (12 stuks) Kwekkeboom Net als kip
200 g bloemkool, in roosjes
200 g radijs, gehalveerd
175 g gemengde noten
150 g kleine wortelen, geschild
50 g toastjes
2 el mosterd
zout en peper

Voor de vegan yoghurtdip

150 g ongezoete plantaardige yoghurt
5 g platte peterselie, fijngesneden
5 g bieslook, fijngesneden
½ tl chilivlokken

Voor de peterselie-walnootpesto

30 g walnoot
15 g krulpeterselie
4 el extra vierge olijfolie
2 teentjes knoflook
½ citroen, het sap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Kwekkeboom Oven & Airfryer Vega bitterballen 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C of 7 minuten in de airfryer op 200 °C.
  2. Verwarm de Kwekkeboom Oven & Airfryer Nacho Cheese flavoour Bloemkool Nuggets 9 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C of 6 minuten in de airfryer op 200 °C.
  3. Verwarm de Kwekkeboom Oven & Airfryer Net-als-Kip Nuggets 9 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C of 6 minuten in de airfryer op 200 °C.
  4. Meng de ingrediënten voor de vegan yoghurtdip in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bewaar eventueel wat bieslook en chilivlokken voor de garnering.
  5. Doe alle ingrediënten voor de peterselie-walnootpesto in een keukenmachine en meng tot een samenhangend geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de Kwekkeboom Oven & Airfryer Vega Bitterbal,  Nacho Cheese flavour Bloemkool Nuggets en de Net-als-Kip Nuggets over de borrelplank. Doe de mosterd, vegan yoghurtdip en peterselie-walnootpesto in kommen. Serveer de bitterballen met de mosterd, de Bloemkool Nuggets met de vegan yoghurtdip en de Net-als-Kip Nuggets met de peterselie-walnootpesto. Vul de rest van de plank met bloemkoolroosjes, radijs, gemengde noten, wortelen en toastjes. Garneer de vegan yoghurtdip met bieslook en chilivlokken en serveer direct!

Receptcredits: Kwekkeboom Oven & Airfryer