2020-1 Cover F&B

F&B

News

CULINAIRE HOTSPOT

Bezoektip: BITE of Amsterdam

Van 31 mei tot en met 2 juni strijkt het culinaire foodfestival BITE of Amsterdam neer in het Amstelpark. Dit driedaagse event verwelkomt liefhebbers van goed eten en drinken voor een unieke ervaring. Schuif aan bij je favoriete sterrenchefs, proef bij de Amsterdamse toprestaurants, borrel op een van de vele terrassen en dompel je onder in een uitgebreid programma van workshops, masterclasses, demonstraties en proeverijen. BITE is the place to be voor iedere culinaire liefhebber en foodprofessional.

Lees verder

HUISELIJK GEVOEL

Nieuw in Amsterdam-Noord: Café Cress

Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord. Bij Café Cress voel je je thuis, alsof je bij familie of vrienden in de woonkamer zit, maar dan wel met goede service en dito eten voor een betaalbare prijs. Cress hanteert een kleine menukaart die iedere week wisselt waarbij de verse producten van de markt leidend zijn. Je kunt bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner.

Lees verder

Voor op je bucketlist

De 5 beste cocktailbars van Rotterdam

Proosten kunnen ze als de besten in Rotterdam, dat zich echt ontpopt als dé Nederlandse cocktailstad. Vijf must-visits waarvoor je keer op keer weer naar Roffa wilt.

Lees verder

mediterrane zonneschijn

Nieuw in het Conservatorium Hotel: BARBOUNIA

Het mediterraanse restaurant BARBOUNIA heeft haar deuren geopend in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. En om het regionale gevoel compleet te maken komen ook de omliggende culturen op subtiele wijze aan bod. Gevestigd in het Conservatorium Hotel, midden in het Museumkwartier – het luxueuze en culturele hart van de stad – biedt BARBOUNIA een unieke setting. Met zijn glazen plafond en aangrenzend terras is het een aanwinst voor Amsterdam. 

Lees verder

Andiamo

Dit is het beste Italiaanse restaurant van NL (vinden ook de Italianen)

In Italië zijn ze streng, als het op eten aankomt. De ingrediënten moeten top zijn, de bereiding eenvoudig en de smaken onvergetelijk. Dus als je als Italiaans restaurant in Nederland de goedkeuring van een Italiaanse delegatie food- en wijnkenners kan wegdragen, ben je héél goed bezig. Het lukte Pianeta Terra in Amsterdam al meermalen. Andiamo!

Lees verder

DRY FEBRUARY

Proost! Alcoholvrije cocktails voor Valentijnsdag

Trek je dry january nog eventjes door? Drink je geen alcohol of heb je er even geen zin in? Met deze rode, alcoholvrije cocktails proost je feestelijk en volledig in stijl met jouw geliefde op Valentijnsdag.

Lees verder

Interview voedingsdeskundige

Celeb wellnesshotel The Ranch Malibu

Bridgette Becker is voedingsdeskundige, holistisch gezondheidsdeskundige en yoga-instructeur. Bij celeb wellnesshotel The Ranch Malibu ondersteunt Bridgette gasten op hun pad naar een evenwichtige en hernieuwde gezondheid van geest, lichaam en ziel.

Lees verder

COMFORTFOOD

Yotam Ottolenghi introduceert nieuw boek én komt naar Nederland

Internationaal geprezen chefkok en auteur Yotam Ottolenghi introduceert zijn langverwachte nieuwe boek: Comfort, een meeslepende verzameling van meer dan honderd recepten doordrenkt met verhalen over zijn jeugd en thuis. Met het boek viert Ottolenghi niet alleen zijn eerste grote release sinds de baanbrekende werken Simple en Flavour, maar ook een internationale ‘Comfort’ tour met een exclusieve stop in Amsterdam AFAS Live op 12 november dit jaar. 

Lees verder

5x

Op stand brunchen in de hoofdstad

Heerlijk luxe, op een prachtige locatie en natuurlijk met een (0,0%) glaasje in je hand. Wat gaat er in het weekend boven een in-de-watten-leg-brunch? Op deze vijf plekken in Amsterdam moet je geweest zijn. Van legendarische hotels tot een hotspot met IJ-zicht en een boozy pop-up. Hier moet je zijn voor de aller lekkerste brunches van Amsterdam.

Lees verder

3x makkelijke recepten uit de Airfryer

Koken met leftovers

Koken met restjes is iets wat we steeds meer doen deze dagen. Graag delen we dan ook deze recepten met je om te laten zien dat koken met leftovers heus niet ingewikkeld of saai hoeft te zijn; integendeel!  Overgebleven eten omtoveren tot een nieuw gerecht is de beste manier om alles uit je restjes te halen. Want met een beetje creativiteit zet je er minstens net zulke lekkere gerechten mee op tafel als de dag ervoor. Van kaas van het kaasplankje tot aan brood, en van groenten tot aan de laatste lik mosterd of mayonaise: gooi […]

Lees verder